Сцена2018-11-08T10:39:37+00:00

стр. 130 „Отявлената неоабсурдност в съвремен­ната американска драматургия подхранва пиетета към странното и окултното“ – четем в наблюдени­ята на д-р Антония Катранджиева върху съвременна­та американска драматургия.

стр. 140 „Той е гласът и на всички нас, които с носталгия си спомняме времето, когато се ближеха пощенски марки и се въртяха телефонни шайби“ – за­явява звездата Сигорни Уийвър при представянето на драматурга Кристофър Дюранг за удостояването му с Наградата на Нюйоркската критика за най-добра пиеса (2013).

стр. 143 „Центробежните сили са толкова силни, апатията, усещането, че каквото и да правиш, е на­празно, липсата на подкрепа и перспектива, всичко това е смазващо и деморализиращо“ – драматургът Ясен Василев в разговор с Емилия Илиева.

стр. 154 Интервю на китайката Юе Уанг, чието хоби е учене на български език, с изтъкнатата актри­са проф. Данли Лиу.

стр. 158 „Неговата прислужница го облича за по­гребението в стара руска рубашка. Великият амери­кански хореограф се отправя към безсмъртието като Джери Рабинович. Бродуей потъва в полумрак“. Из ста­тията на Стефан Христов за най-американския хоре­ограф „100 години Джером Робинс“.

Явор Огнянов,

редактор Сцена

ДРАМАТУРГЪТ ЯСЕН ВАСИЛЕВ

Гняв и тъпота Автор: Емилия Илиева Ясен Василев завършва театралните академии в София и Шанхай. Пише поезия и драматургия. Носител е на над 20 литературни награди. Пиесите му [...]

error: Content is protected !!