Прочетете в брой 22-23

Здравейте, скъпи читатели!

Разгарът на лятото е. Ваканциите са отми­нали или тепърва предстоят, но лятото винаги предразполага към четене. В този юлско-авгус­товски брой сме подбрали за вас и истински, и силни, и полезни неща, и препоръки за две книги с поезия.

Започваме с един текст на поета, писател и издател Цанко Лалев за прекрасната книга с поезия на Александър Секулов „Хроники и химни”, откъси от която пуснахме за първи път в „АРТи­занин”, на стр. 42.

Следва нов разказ на Антония Антонова, коя­то продължава да развива таланта си и в проза­та, освен в журналистиката и поезията, на стр. 48. Продължаваме с една наистина затрогваща, разтърсваща, въздействаща истинска история на една майка, загубила дъщеря си, но продължила напред, преодолявайки болката и тъгата в име­то на другата си дъщеря и близките си. Текстът на Даниела Кадийска ни прави съпричастни и ни дава сила в ежедневната битка за оцеляване със света и себе си, стр. 54.

И накрая завършваме с още една препоръка за поетична книга, „Ти, непрестанна новина” на Иван Ланджев, също избрал „АРТизанин” за първо публикуване на откъси от книгата преди месе­ци, а сега вече и носител на престижния „Орфеев венец”, присъждан от Фестивала „Пловдив чете”. Мартин Марий Парушев, също редовен наш ав­тор, разказва за нея на стр. 60.

Красиво, слънчево и светло лято, скъпи при­ятели,

И четете повече!

Ваш литературен гид,

Светлозар Желев,

редактор Литература

ДАНИЕЛА КАДИЙСКА – На двубой с живота

Автор: Даниела Кадийска „Имаше едно малко момиче, което измерваше всичко с осем. Осем е моята мъка по него. Осем е моята ласка към него. Осем е моята обич за него. [...]