не е просто актьор, той е човек на изкуство­то, артист е и трябва да има отношение към всички изкуства. Всяко едно нещо, което те докосва по някакъв начин, то работи, дори ти да не разбираш в момента, то работи за из­граждането и за начина, по който ти израст­ваш като творец. Четенето на книги, на пое­зия, също е много важно за мен. А имам голямо вълнение и в музиката. Аз самата нито мога да пея, нито свиря на инструменти и обожавам хората, които могат да го правят. Музиката е едно от изкуствата, които най-много ме па­лят. Тя е дълбоко свързана с моя начин на ра­бота. Когато отивам на терен, винаги слушам музика, имам си почти за всеки филм конкрет­ни песни.

Имаш си свой саундтрак за всеки филм.

– Да, до ден-днешен има парчета, които като ги чуя, се връщам на тези снимки. Освен това се опитвам да диджействам, в момента един­ствено за удоволствие, обаче ме изразява мно­го точно.

До момента тази година за теб е изпълнена с работа. Какво ти предстои?

– Надявам се същото и до края на годината. Ру­мънският филм тръгва по фестивали, така че ми предстои пътешествие. В Лондон ще се срещна с моите агенти и ще си създам план за действие. Животът ме е научил, че нищо не се случва просто ей така от само себе си. Колко­то и голямо нещо да ти е дадено, в случая като наградата на филма в Берлин, оттам нататък борбата продължава, защото нещата не се случ­ват по магически път. Така че аз си продължавам по моя си начин.

Дано твоят начин да те отведе до Уинона Райдър.

– Аз много вярвам в тези неща (Усмихва се). От малка умея да се фокусирам върху конкретни работи и те да се случват.

Това е благословия.

– Наистина се чувствам благословена с моята профе­сия. Моята работа е моят живот. От много ранна детска възраст съм знаела какво искам да правя! Тъй като съм изключително щастлива, че то ми се случ­ва, аз денонощно работя в посоката да не го изгубя, защото никога не си сигурен, че един успех ще се задържи дълго или че винаги ще си горе.