Автор: Сузана Клинчарова

Разностранната международна концертна дейност на Сузана Клинчарова я отвежда на най-известните световни сцени: Карнеги Хол, Симфони Спейс, Гаво, Радио Франс, Токио Бунка Кайкан, RAI, Бозар… Изявява се като солист на оркестри от величината на Токио Метрополитен Симфони, Камерен оркестър на Сан Франциско, Софийска филхармония и СО на БНР, Национален оркестър на Белгия, Филхармонията на Осака, регионални оркестри във Франция, Софийски солисти и много други. Тя е високо ценена за качеството на нейното изпълнение, както и за обширния репертоар от концерти за арфа и оркестър.
Мащабната звукозаписна дейност на Сузана Клинчарова е голяма рядкост за кариерата на арфист. Тя включва повече от двадесет концерта и концертни пиеси за арфа и оркестър, тематично подбрани творби от соловия репертоар и камерни творби. Забележителен по своето качество е компакт-дискът с концертен запис на рецитал в Карнеги Хол. В последните години Сузана Клинчарова работи с австрийската фирма VMS Musical Treasures и с американския продуцент Джоузеф Вулпис. Последният албум, антология на френската музика за арфа в три диска „La Belle Epoque de La Harpe“, е акламиран в Европа и САЩ. Той е причина за интересът на фирмата Sony, която сътрудничи за издаването на новия албум – Класически шедьоври за арфа.
Сузана Клинчарова е член на жури на най-престижните интернационални арфови конкурси.
Води майсторски класове в Европа и САЩ.
Сузана Клинчарова е професор в Консерваторията в Ньой, Париж и е избрана за почетен професор на НБУ. Член е на CDMC (Центъра за съвременна музика) и председател на Асоциацията ArtFusion в Париж.