Прочетете в брой 25

Филмът „Писма от Антарктида“ тръгна по кината след представянето си на „Златна роза“ във Варна. Елица Гоцева разговаря с режисьора Станислав Дончев („Корпус за бързо реагиране“ 1 и 2, сериалите „Забранена любов“, „Къде е Маги?“, „Откраднат живот“) за всеобхватността на майчината любов и пагубните последствия, които тя може да причини (с. 49).

Олга Маркова разказва за сякаш позабравената актриса и активистка Джейн Фонда, това „непокорно дете на Холивуд“, която е прегърнала не една бунтарска кауза. Тя е вечно търсеща и непредсказуема, независимо дали се обвързва с Виетнам, с аеробиката или с борбата срещу рака, дали с режисьора Роже Вадим или с милионера Тед Търнър (с. 58).

В интервю с Албена Шарбанова директорката на фестивала СинеЛибри Жаклин Вагенщайн ни подготвя за предстоящото му още по-амбициозно издание „Пето измерение“ (с. 72).

И още едно българско заглавие излиза на екран този месец – „Ирина“ на Надежда Косева, с множество награди зад гърба си, включително и „Златна роза“ за главна женска роля на Мартина Апостолова. АРТизанин вече публикува в брой 18 от март 2019 интервю с двете дами, сега Петя Александрова представя филма пред публика (с. 74).

Петя Александрова

редактор Кино