„Трейнспотинг 2“

А след ролята в „Трейнспотинг“ как се чувстваше?

– Вдъхновена и променена като човек. Хората, с които се срещнах, бяха много душевно бога­ти хора. Това бяха единствените хора, кои­то виждах три месеца и да ги гледам как ра­ботят, мислят и се изразяват, ми подейства обогатяващо.

По-трудно ли ти е когато трябва да играеш на английски език?

– Трудно е, да, тъй като аз съм самоука и английски­ят ми не е изряден. Със сигурност не е като родния ми език, но се преодолява с времето и опита. Имам намерение да изкарам курс в Лон­дон за различни акценти на английския, това си е сред задължителните умения.

Случва ли ти се да отидеш специално за кастинг в чужбина?

– За „Трейнспотинг“ ми се случи, два пъти ходих до Лондон. Когато ти платят билета да отидеш на жива среща, означава, че инвестират в теб и вече си близо до взимане на дадена роля. Ина­че пращам видеа оттук. За „Трейнспотинг“ преди да отида на живо интервю, пращах за­писи, така наречените “selftapes”. Изпратих много такива, беше труден кастинг, което е нормално, защото това беше най-исканата роля за 2016 година. Тя и „Уондъруоман“ (2017, реж. Пати Дженскинс) също.

Знаеш ли каква ти беше конкуренцията за „Трейнс­потинг“?

– Не, това е конфиденциално. Дори не знам колко са били като брой. Скоро обаче разбрах друго интересно нещо. Преди около месец имах един кастинг за продължението на „Момичето с драконова татуировка“, по-точно по четвър­тата книга, която е базирана на бележките на писателя, т.е. написана е след като той умира. Филмът е американска версия по тази книга. Та, за тази роля разбрах, че са отпадна­ли Скарлет Йохансон и Натали Портман, пък аз съм останала и съм продължила напред, ма­кар и за друг персонаж. В този момент осъз­нах, че онова, което ми се случва, е нещо наис­тина голямо, защото често не осъзнавам през какво всъщност минавам. Обикновено не мога да погледна на нещата, както ги виждат хо­рата отстрани. Аз съм много неуверен човек и ако ще и Оскар да взема някой ден, не би ми повлияло. По-скоро преборването с различни страхове би ми помогнало да повярвам в себе си.

Какво ти предстои в актьорски план?

– Сега ще снимам в един независим филм, повече за удоволствие ще го направя. Снимките са в Мексико. Героинята ми е морски биолог с меч­та да бъде физик. Кара сърф. Аз имам мечта от малка да карам сърф, обаче ме е страх от водата. Моята героиня отива на един плаж в Мексико с нелегална мисия срещу правител­ството и в полза на природата. Там среща сърфист, който също крие тайна. Той е нае­мен убиец, пратен да елиминира нея и групата учени. Обаче те се влюбват и той я спасява. На мен ми прозвуча обещаващо като прочетох сценария. Снимах и една американска роман­тична комедия в края на август и септември. Там не съм в главна роля, а в поддържаща, играя диджейка в Ибиза, която дрифти с кола и тан­цува в клубове. Много забавна роля.

И двете роли звучат много приятни за игра, нищо общо с „Райската стая“.

– Определено. Освен тези двете роли чакам мно­го отговори от кастинги. Ходих на кастинг и за сериала за Айнщайн „Геният“. Много исках ролята на една от жените му. За съжаление за пореден път не ме избраха, защото съм младо­лика. Но трябва постоянно да се опитва, ня­мам друг избор. През останалото време прос­то ще развивам различни и нови умения.