В момента киното удовлетворява ли нуждата ти да правиш изкуство? Или ти се иска да се разви­ваш и в други сфери, в театъра или пък да про­дължиш с музиката?

– Театърът не го чувствам като моето нещо и не мисля, че бих се справила. Не съм пробвала, но чувствам, че не би се получило добре. С музика със сигурност продължава да ми се занимава. Би ми се искало да имам собствено студио за електронна музика.

Това мечта ли ти е?

– Може да се каже. Аз имам много мечти и един жи­вот… недостатъчен за всичките ми мечти. С кино искам да продължа да се занимавам, оба­че искам да премина и от другата страна на камерата. Стана модерно актьори да стават режисьори – аз също мисля в тази посока.

Откъде се родиха тези мисли, дали защото имаш големи успехи в актьорската професия и вече не ти е толкова силно предизвикателство или заради друга причина?

– Успехите за един човек, който иска да се развива, никога не биха били достатъчни. А и успехи­те за мен са просто богат житейски опит. Не си казвам „Ей, аз съм успешен човек!“. Радвам се, че допринасям по някакъв начин за българ­ското кино, макар че не съм очаквала, че може да ми се случи. Без да звучи самоуверено, гле­дам на тези успехи като на начало, искам да се развивам още, да използвам възможности­те, които имам до момента, за да реализирам идеите и мечтите си. А режисурата е съвсем друг свят.

Разкажи ни за режисьорските си амбиции.

– Започнах да работя върху един сценарий, който е супер амбициозен проект. Аз си го пиша и ис­кам да го режисирам. Стилът е много сложен, тип научна фантастика. Осъзнавам колко трудна и смела крачка е – затова съм решила, че ще му дам много време, търпение и работа, трябва ми стабилна основа за този проект.

Звучи като нещо много скъпо за реализация. Бъл­гарски ли си го представяш или междунаро­ден?

– По принцип ще работя с американската агенция, с която работя като актриса. Тя е една от най-добрите в Щатите – WМЕ, в нея са наис­тина големи имена. Като актриса, ако реша, че искам да търся субсидия, за да си реализи­рам филма, WМЕ може да ми помогне.

Звучи страхотно и обещаващо да си обвързана с такава агенция. Само с нея ли работиш?

– Не, тази агенция ми е за САЩ, а за Европа си имам друга, английска агенция.

А в България работи ли ти се след големия между­народен успех? Имаш ли желание да се сни­маш в изцяло български филм?

– Най-вероятно ще продължа с трети сезон на сериала „Връзки“ (реж. В. Божинов, А. Косев и др.), защото го намирам за нещо по-свежо и различно от масово гледаемите формати. Не съм се ограничила само навън да снимам, ако даден проект ми се стори интересен, ако го почувствам, бих участвала. Дори наскоро бях на кастинг за един проект на братя Чучкови. Всъщност не съм се променила, продължавам както и преди. Просто си селектирам къде да участвам, в никакъв случай не казвам на всич­ко „да“. Никога не съм го правила и вярвам, че това ми е помогнало. Когато си начинаещ, е много важно какви са ти първите стъпки и с какви роли ще те запомнят хората. Не на вся­ка цена трябва да се казва „да“, само и само да придобиеш слава или да спечелиш пари, защо­то така можеш много бързо да си проиграеш картите. Затова е много важна преценката.